MOUSID-AKHAMRANA-EN-MARTIN-JANSEN-_IMG_0882.jpg

ABOUT MOUSID GYM

Als klein jochie kwam Mousid Akhamrane maar al te graag kijken in sportschool De Boogaard in Amsterdam Noord. Toendertijd vochten daar onder andere Luciën Carbin, Brillenman en Ballentine. Mousid keek steeds gefascineerd toe hoe deze kickboksers hun training afwerkten, totdat ze op een gegeven moment geld gingen vragen voor het bijwonen van de training. Mousid gaf vervolgens als antwoord: ‘‘ Ik ga trainen en als ik groter ben pak ik jullie allemaal!’’. Na deze woorden uitgesproken te hebben voegde Mousid de daad bij het woord en ging trainen bij Johan Vos. Doordat hij de contributie niet meer kon opbrengen besloot hij na een maand alweer te stoppen. Gelukkig stak Johan Vos daar een stokje voor en bood Mousid aan om gratis te trainen onder één voorwaarde: ‘alles geven tijdens de training’. Mousid ging hier natuurlijk mee akkoord en zo kwam het dat hij na een periode van hard trainen zijn allereerste partij in het zicht kwam en dit keer tegen niemand anders dan…….Ballentine.

In totaal heeft Mousid 83 partijen gedraaid hiervan heeft hij er 11 verloren en 72 gewonnen. Hij heeft daarnaast 6 van de 11 verloren partijen revanche gedraaid en allemaal gewonnen.

Na al deze titels had Mousid Akhamrane het gevoel dat er niks meer viel te behalen. Hierdoor zocht Mousid iets anders waar hij zijn voldoening uit kon halen en algauw begon hij met jongeren te werken. In 1989 startte hij Mousid Gym op in een buurthuis in Amsterdam Noord. De doelstelling was om de jongeren van de straat af te houden om te voorkomen dat ze het slechte pad op gingen. In de beginfase meldde zich rond de 60 jongeren aan. Na periodes van hard trainen waarbij de nadruk voornamelijk ligt op het gebied van techniek hebben zich enkele toppers kunnen ontwikkelen die zich met de wereldtop kunnen meten. Fikri Tijarti, Fouad Tijarti, Nordin el Otmani en AbdelKader Tarzati zijn hier enkele voorbeelden van.

Na de verhuizing naar Amsterdam Oost begon Mousid Gym steeds meer aan populariteit te winnen. Met een groot aantal sensatievechters begon de gym ook in heel Nederland bekendheid te verwerven. Mousid Gym heeft de naam om technische kickboksers af te leveren die een gevecht altijd tot een sensatieshow weten om te vormen. Mousid Akhamrane heeft als trainer niet alleen de intentie om goede vechters op te leiden maar ook discipline, het doorzettingsvermogen en respect zijn aspecten die Mousid gebruikt om zijn vechters op te leiden tot grote vechters. Inmiddels heeft Mousid Gym een geschiedenis gekend van succesvol opleidingscentrum waarvan enkele vechters zijn uitgegroeid tot de top van Nederland, Europa en de wereld. Een selectie van deze vechters:

Fikri Tijarti, Mourad Tijarti, Nourdin El Otmani, Abdel Tarzati, Mohamed Ajuau, Mustafa Btili, Younes El Mahsani, Houssein Abdelhadi, Mohammed Etajiri, Anouar Zefri, "Ziggy", Mathias Ippsa, Mosab Amrani, en nog meerdere topvechters.

Deze groep is met deze sport begonnen als hobby, en ze zijn erin goed uitgegroeid als toppers. 


Mousid-Gym is een sportschool die eigen jongens maakt door middel van hard trainen!